Nieuws - 19 januari 1995

Banenpooler weg bij Tropische cultuurtechniek

Banenpooler weg bij Tropische cultuurtechniek

Banenpooler ir W.P. Dijkkamp is na dertien maanden gestopt met zijn werk voor de vakgroep Tropische cultuurtechniek. Hij voert twee motieven aan: Ik zat alleen op een kamertje te werken en had nauwelijks contact met andere medewerkers. De sfeer op de vakgroep is doods." Omdat hij zijn kansen op werk in het verlengde van zijn opleiding niet zag verbeteren, heeft hij bij de stichting Banenplan om overplaatsing gevraagd. Nu ben ik uitgeleend aan de KEO-Werkwinkel als beheerder; dat is afwisselend werk."

Vakgroepsbeheerder ir G.H. van Vuren is tevreden over Dijkkamp: Hij nam deel aan het onderwijs, zodat wij bijvoorbeeld bij Projectgerichtonderwijs per acht, in plaats van tien studenten, een docent konden inzetten. Verder zorgde hij voor goodwill-taken waar wij niet meer aan toe komen door de taakverzwaring. Bijvoorbeeld literatuuronderzoek voor universiteiten overzee."

De vakgroep overweegt opnieuw een banenpooler aan te vragen: De langdurig werkloze ingenieur krijgt zo weer een link met de arbeidsmarkt." Van Vuren over de arbeidsmarkt voor tropische cultuurtechnici zonder werkervaring: De arbeidsmarkt is inderdaad relatief slecht. Maar pas-afgestudeerden blijven interessant, omdat zij de meest actuele kennis meebrengen."