Nieuws - 18 mei 1995

Backhuys Publishers neemt uitgeverij van Pudoc officieel over

Backhuys Publishers neemt uitgeverij van Pudoc officieel over

De Leidse uitgeverij Backhuys Publishers neemt binnenkort het fonds van de voormalige uitgeverij van de stichting Pudoc over. Daarmee is eindelijk de voortzetting van de activiteiten van de in 1994 opgeheven Wageningse universitaire uitgeverij officieel geregeld. Het tekenen van het contract is nog slechts een formaliteit. Al sinds januari 1994 verzorgt Backhuys de distributie van de titels uit het fonds Pudoc en de uitgave van wetenschappelijke reeksen als het Prosea Project.

Backhuys Publishers heeft een breed fonds op het gebied van de biologie, de landbouwwetenschap en wat directeur dr W. Backhuys omschrijft als Derde-wereldoecologie en -technologie. Twee jaar geleden nam Backhuys de Duitse uitgeverij Margraf over, gespecialiseerd in landbouwwetenschappen. Backhuys heeft plannen om verder te groeien, meldt de directeur. Welke overname binnenkort op stapel staat, wil hij echter nog niet zeggen.

De Leidse uitgeverij heeft reeds een kantoor in het Jan Kopshuis, maar directeur Backhuys overweegt zijn bedrijf op termijn helemaal naar Wageningen te verhuizen. Wageningen heeft internationaal een grote naam. Het is belangrijk dat in Wageningen de mogelijkheid bestaat voor het uitgeven van wetenschappelijke publikaties."