Nieuws - 12 oktober 2017

Australiërs zijn echt relaxt

tekst:
Echica van Kelle

Wie? Mirte Lindhout, masterstudent Health and Society
Wat? Stage aan de University of Newcastle
Waar? Newcastle, Australië

‘De eerste dagen in Australië vroeg ik me vooral af: wat doe ik hier? Ik kwam aan toen het regende, ik kende niemand, ik had een flinke jetlag en nog geen kamer. In het hostel wist ik even niet meer waar ik aan was begonnen. Maar na een paar dagen woonde ik al in een groot internationaal huis, leerde ik mensen kennen en begon ik aan mijn stage.

Ik werkte mee aan een PhD-onderzoek over sport- en beweegprogramma’s op middelbare scholen in de hele staat New South Wales. Bij de programma’s werd krachttraining ingezet waarbij je voornamelijk je eigen lichaamsgewicht gebruikt. Ik onderzocht de barrières en enablers voor sportdocenten bij de implementatie van die programma’s. Hiervoor hielden we interviews met deze docenten.

29-HEW 1 IMG_0256.JPG

Op kantoor
Ik heb van tevoren het onderzoekscentrum gemaild met mijn interesses en ze hadden heel snel een passende stage voor me. Verder hoefde ik eigenlijk alleen een visum en vlucht te regelen – de voorbereiding viel dus heel erg mee. Ik maakte dagen van negen tot vijf op kantoor, dat was wel even wennen. Soms maakte ik interviewvragen of ging ik mee naar een meeting, maar ik heb ook veel ondersteunende werkzaamheden gedaan. Voor mij was het meest waardevolle dat ik voor het eerst zag hoe een onderzoeksproject er in het echt aan toegaat. Ik heb meegekregen hoe je zoiets plant en uitvoert, daar heb ik veel van geleerd.

29-HEW 2 IMG_1790 (2).JPG

Leuke huisgenoot
Ik was nog nooit buiten Europa geweest en wilde graag naar een Engelstalig en ontwikkeld land. De relaxte mentaliteit in Australië trok me heel erg en die was gelukkig genoeg aanwezig. Eigenlijk alles wat je van Australiërs denkt, klopt. Ze zeggen cheers, ze barbecueën en surfen veel en gaan naar het strand. Ik was er van september tot januari, dus ook midden in de Australische zomer. Ik ben na mijn stage een maand gaan reizen en toen was het soms echt te heet om overdag iets te doen. Maar meestal was het gewoon erg lekker weer. In het weekend trok ik er vaak op uit en daardoor was Australië voor mij ideaal. En dat ik mijn vriend er heb ontmoet – een huisgenoot van me – maakt de kans dat ik terugga wel wat groter.’