Nieuws - 18 januari 1996

Afstuderen stuurt feest in de war

Afstuderen stuurt feest in de war

Het is in het belang van studenten dat de afstudeermogelijkheid van augustus naar september is verschoven. Dit schept de mogelijkheid om in augustus nog examens te doen die op de bul kunnen. Toch had CSF-raadslid Timo Gaasbeek daar afgelopen week nog een groot probleem mee: dan moeten de studenten hun afstudeerfeesten van augustus naar september verschuiven!

Dat is toch niet zo'n probleem, dacht de rest van de universiteitsraad. Een feest in september kan toch even leuk zijn als een feest in augustus. Na wat heen en weer gesputter kwam het ware probleem boven water: volgens Gaasbeek zijn er studenten die nu al hun feest voor augustus hebben geregeld. Die moeten opeens hun feest gaan verzetten.

Tsja, daar had het bestuur van de universiteit geen oplossing voor, behalve dan een tijdige aankondiging in het WUB. Maar", probeerde Gaasbeek nog, kan het college van bestuur dan toezeggen dat studenten die momenteel op stage zijn en geen WUB zien, een briefje krijgen waarin staat dat ze, als ze hun feest al hebben geregeld, dat wel even moeten verzetten?" Nee dus.