Nieuws - 11 mei 1995

AIO-trip naar de VS

AIO-trip naar de VS

Als sport-deskundige van het stichtingsbestuur kan ik het toch niet laten om een kleine opmerking te maken over het artikel van Gert en Albert (over de aio-trip naar de VS) in het WUB van afgelopen donderdag.

In de laatste alinea wordt gezegd dat de voedings-aio's de basketbalwedstrijd tussen de Atlanta Braves en de Chicago Bulls aan hun neus voorbij zagen gaan, vanwege de rentree van Michael Jordan. Echter, de Atlanta Braves zijn sinds jaar en dag een honkbalteam. De Braves zijn eigendom van media-magnaat Ted Turner en speelden in 1993 om het kampioenschap van de VS (World Series) tegen de Toronto Blue Jays. Overigens verloren ze.

Michael Jordan maakte zijn rentree in de NBA in de wedstrijd van de Indiana Pacers tegen zijn Chicago Bulls. De Pacers (met onze nationale trots Rik Smits) wonnen met 103-96; Jordan was goed voor 19 punten en een schotpercentage van slechts 25%. Hij speelde overigens niet met zijn nummer 23, maar met nummer 45; Air wilde zo zijn vermoorde vader eren, die hem voor het laatst met nummer 23 zag spelen.

Het lijkt niet onlogisch dat de aio's deze wedstrijd niet hebben kunnen bijwonen, aangezien deze niet in Atlanta, maar in Indianapolis (in de Market Square Arena) werd gespeeld...

Tot zover uw sportverslaggever,