Nieuws - 19 september 1996

AID

AID

In het WUB van 29 augustus geeft Hans-Peter van Leeuwen een impressie van de AID. In eerste instantie was ik aangenaam verrast daarin iets te lezen over de vrijdagavond in de kleine zaal van Unitas, die georganiseerd was door Unitas en de Homogroep. Helaas slaat de schrijver op een aantal punten de plank finaal mis.

Ten eerste is Van Leeuwen blijkbaar nog nooit in de iT (en niet de It!) geweest, want de inrichting van de kleine zaal die avond leek in de verste verte niet op die van de iT en het is ook nooit de bedoeling van de Homogroep geweest die discotheek na te bootsen. Homo's en de iT zijn door bevooroordeelde en onwetende lieden inmiddels zo onlosmakelijk met elkaar verbonden dat het voor een homovereniging of -uitgaansgelegenheid bijna onmogelijk is geworden iets te organiseren zonder dat iemand dan meent te moeten vinden dat het op de iT lijkt.

Verder geeft Van Leeuwen een behoorlijk neerbuigende beschrijving van een jongen met bliksemschichten, die in een door een vrijwilliger gemaakt kostuum (geen laken!) met een nepbaard (geen watten!) inderdaad een god (Zeus om precies te zijn) uitbeeldt. Als Van Leeuwen de moeite had genomen in een programmaboekje, de Uitladder van het WUB, de Veluwepost of op de tv-schermen op Unitas te kijken, dan was hem duidelijk geworden dat de avond The olympic seduction genoemd was en dan was hem misschien opgevallen dat de versiering van de kleine zaal (met Griekse zuilen, dia's, een olympische vlam, een orakel van Delphi en zes rondlopende goden en godinnen) iets met dit thema te maken zou kunnen hebben.

Een aantal vrijwilligers heeft veel tijd, moeite en creativiteit gestoken in het organiseren van deze avond, die door de leuke sfeer en het grote aantal swingende AID-vierders zeer geslaagd te noemen is. Het werkt dan als domper op de feestvreugde om zo'n slap stukje in het WUB te lezen. Ik raad Van Leeuwen dan ook aan in het vervolg iets beter om zich heen te kijken en te vragen voor hij maar lukraak iets opschrijft en daarmee een volledig verkeerde indruk wekt.

Namens de Homogroep Wageningen

De vergelijking met de iT is niet afkomstig van Hans-Peter van Leeuwen en komt voor rekening van de eindredactie.