Nieuws - 6 juli 1995

AID

AID

Foto: De AID-commissie legt de laatste hand aan de organisatie van de algemene introductiedagen (AID), van 11 tot 16 augustus. Lieke de Kwant, George Zuidgeest en Earl Goetheer bespreken in rap tempo zaken als vergunningen, nepzakkenrollers, bands, flyers en aankondigingen, die wellicht over de posters van Flodder 3 zullen moeten worden geplakt. Lieke: Illegaal plakken; hoe gaat dat?" Earl: Met z'n tweeen, een op de uitkijk."

De secretaris van de AID-commissie, vijfdejaars student milieuhygiene Roy Tummens, vertelt dat de start van de AID is verplaatst van zaterdag naar vrijdag. Vorig jaar bleek dat de studentenverenigingen moeite hadden met de werving van vrijwilligers. Roy: Zij vroegen om meer tijd. De examens beginnen altijd op de maandag tijdens de AID. Dit scheelt in ieder geval een dag." De vraag van de commissie aan de universiteit om examens te verschuiven werd niet gehonoreerd.

Tijdens deze AID zal het slotspektakel op de Markt plaatsvinden. Lekker centraal en gezellig," aldus Tummers.

De gemeente heeft inmiddels ingestemd met de coproduktie tussen de horeca Markt West en de CAID. Hoofdact is Two Brothers on the Fourth Floor, bekend van recente hits als Dreams, Never alone and Fly through the starry night. Voorafgaand zullen de Mendoza Dance Party - jazzdance - en de Zairese band ANS - wereldmuziek - hun muzikale kwaliteiten tonen.

Als thema voor de introductiedagen heeft de CAID gekozen voor grensverleggend. Lezingen tijdens de AID staan in dit teken. Zo komt Peter Faber in de Junushoff vertellen over reizen, kunnen grensverleggende recordpogingen op verenigingen worden ondernomen, en krijgen de vier mensamaaltijden een internationaal karakter: Westers, Zuidamerikaans, Aziatisch en Zuideuropees. Wellicht dat introlopers zich tijdens het straatfestival ook nog aan bungeejumping kunnen wagen. Een gans fungeert als mascotte. Een record zal waarschijnlijk niet worden gebroken: dat van het aantal introductielopers. Tot op heden meldden zo'n 350 eerstejaars zich aan, een kleine honderd minder dan vorig jaar.