Nieuws - 9 maart 2018

We zijn 100! (video + fotoserie)

tekst:
Roelof Kleis

Met toespraken, optredens, een lasershow en gratis bier werd gisteravond het eeuwfeest van WUR officieel geopend. Bekijk hier de video en de foto’s van het drukbezochte feest.

©Guy Ackermans

Om precies twaalf uur middernacht klimt rector magnificus Arthur Mol, gehuld in een kersverse jubileumsweater, op de verhoging om het hoge woord eruit te gooien. We zijn jarig. Voor hem staan toch zeker een duizendtal studenten en een enkele medewerker dan al een kleine twee uur voorzichtig te deinen op de muziek van dj Robert Feelgood.

Kortekaas
Voordat Mol kort de voortreffelijkheden van de eeuweling nog eens opsomt, en de jarige een minstens zo goede tweede eeuw toewenst, is er al het een en ander gepasseerd. De avond begin in Forum met een optreden van de het Nationaal Studenten Orkest, dat werken van Debussy, Strawinsky en Kortekaas speelt. Bestuursvoorzitter Louise Fresco, in haar studententijd spelend lid en voorzitter van studentenorkest WSKOV, praat de boel vakkundig aan elkaar.

Bekijk hier de video: (verhaal gaat door onder de video)

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

In de grote feesttent speelt aansluitend bigband Sound of Science de boel lekker warm. Onder het publiek zijn opvallend veel internationale studenten. De stemming is opgeruimd en vrolijk. Misschien wel mede omdat het vrij drinken is op de campus, een feit dat vooraf volgens de organisatie angstvallig geheim is gehouden. Je wilt immers niet de verkeerde types op je feestje.

Bekijk hier de fotoserie: (verhaal gaat door onder de foto)

WUR100 Opening

Vuurwerk
En dan is het na de peptalk van Mol het tijd voor de lasershow. Het moderne en milieuvriendelijke ‘vuurwerk’ projecteert op een groot scherm in vlot tempo alle onderwerpen die Wageningen zo groot hebben gemaakt. Onderzoek en onderwijs naar voedsel, landbouw en de aandacht voor moeder aarde trekken in spetterende kleuren aan het oog voorbij. En dat allemaal, een klein maar treffend detail, recht boven het beeld van de Zaaijer. 

De kop is er af. Vandaag vindt in Orion de officiële dies plaats. 's Avonds is het groot feest op de diverse studentenverenigingen. Van maandag tot en met woensdag is het de beurt aan de wetenschap met een reeks lezingen rond het thema 'What’s life' . Voor het hele programma zie de website van de feestcommissie.