Organisatie - 19 mei 2016

Lunch Leeuwenborch is beste keuze

tekst:
Roelof Kleis
4

Lunchen op de campus kun je het beste doen in de Leeuwenborch. Uit een test van Resource komt de lokale cateraar Good Food Catering, als beste keuze uit de bus.

De Wageningse cateraar is over een brede linie van producten het goedkoopste. De cateraar haalt in de smaaktest een score van 7,6. De cateraars in Orion (OSP, 8) en het Restaurant van de Toekomst (Sodexo, 7,9) scoren hoger, maar zijn duurder. Uit de smaaktest komt Forum (Cormet) met een 6,3 duidelijk als slechtste uit de bus.

tabel.jpg

De prijsverschillen tussen de cateraars zijn hier en daar aanzienlijk. Met name brood, soep, salade, kroket en frikandel en verse jus d’orange zijn goedkoop in de Leeuwenborch. Een salade schep je er voor 1,65 euro op, in Orion betaal je er met 3,03 euro bijna het dubbele voor. Verse jus d’orange kost er maar 1,55 euro. In Forum leg je er 2,50 voor neer. Het Restaurant van de Toekomst is over de hele linie het duurste.

De Kantinetest staat in het jongste nummer van Resource. De contracten met de cateraars op de campus lopen dit jaar af. De audits voor eventuele verlenging zijn nu aan de gang. Studenten zijn over het geheel genomen overigens meer dan tevreden over de catering, blijkt uit de Nationale Studenten Enquete.  In het jongste onderzoek (over 2015) scoort Wageningen Universiteit op een schaal van 1 tot 5 een 3,9. Dat is het op twee na hoogste cijfer van alle universiteiten.

Re:acties 4

 • Hans

  Jullie vergeten erbij te vermelden dat de leeuwenborch er echt met kop en schouders boven uit hoort te steken.

  Dit waar zij ook nog eens veelal biologische producten gebruiken en zeer ervaren koks in dienst hebben.

  Reageer
  • Kees

   Dat ze biologische meuk gebruiken heeft hier dus echt helemaal niets mee te maken.

 • John Schouten

  En voor diner kan je ook genieten van de prijs en kwaliteit van Good Food Catering.
  Bij Sports Pub de Bongerd word de warme maaltijd door Good Food geleverd en vanuit een warm buffet voor slecht € 4,35 aangeboden.
  Retaurant is open van 16.30 uur tot 21.00 uur
  Op de Facebook pagina van Sports Pub de Bongerd kan je elke week het menu bekijken.

  Reageer
 • Roelof Kleis

  Dank, goed gezien, is aangepast.

  Reageer
 • Student

  Kop soep groot is verkeerd gekleurd.

  Reageer

Re:ageer