Organisatie - 21 september 2015

Geen huisvesting van vluchtelingen

2

Studentenhuisvester Idealis stelt voorlopig alleen woonruimte beschikbaar aan student-vluchtelingen met een status. Over huisvesting van andere vluchtelingen wordt gesproken.

De student-vluchtelingen hoeven niet in Wageningen te studeren om in aanmerking te komen voor een kamer van Idealis, meldt persvoorlichter Corina van Dijk. Ze mogen ook bij een andere onderwijsinstelling zijn ingeschreven. 'Blijft wel dat het studenten zijn en dat het hier gaat om uitzonderlijke gevallen.'

Aan vluchtelingen die niet studeren, biedt Idealis geen woonruimte. 'Maar we zitten wel met de gemeente en andere partijen aan tafel om te kijken naar de mogelijkheden om ook andere vluchtelingen onderdak te bieden', zegt Van Dijk. Wageningen UR heeft geen huisvesting ter beschikking voor vluchtelingen.

In andere studentensteden wordt eveneens bekeken welke mogelijkheden er zijn om vluchtelingen te helpen. Een sporthal van de Erasmus Universiteit in Rotterdam dient sinds enkele dagen als noodopvangcentrum voor vluchtelingen. Daarnaast zijn studenten en medewerkers op meerdere scholen en universiteiten gestart met de inzameling van spullen voor vluchtelingen.

Re:acties 2

• Henk

En hoe zit het dan met de kazerne in Ede (geen Wageningen, maar wel WUR huisvesting)? Maurits building 85? Studenten moesten daar vorige week vertrekken omdat er vluchtelingen in opgevangen worden.

• JH

Logisch, de asielzoekers hebben de toekomst! Nederland niet, maar dat moeten we er voor over hebben, met z'n allen. Graag even plaatsmaken en betalen!

• Koen Guiking

We hebben het gecheckt. Vrijdagochtend heeft de gemeente Ede de universiteit inderdaad verzocht de barakken op de kazerne beschikbaar te maken voor vluchtelingenopvang. http://resource.wageningenur.nl/nl/organisatie/show/Vluchtelingenopvang-in-Mauritskazerne-Ede.htm

• Henk

@Koen -- *dus Wageningen UR heeft wel huisvesting ter beschikking voor vluchtelingen.

• Lid

Alleen bij ceres zitten mensen met status

• Broer Konijn

*Gniffel

Knal anders snel een eenvoudig bettonnen pand neer op dat eeuwig braakliggende terrein bij de appie. Als het geen gelukzoekers blijken te zijn, zijn ze als het goed is over een aantal jaren/maanden weer weg en kan Idealis dat ding opkalefateren tot volwaardig knorrenpaal.

• Jan lied

Och och, het knorps heeft duidelijk weer nieuwe sjaar.