Organisatie - 13 juni 2016

Bestek verdwijnt massaal uit kantine

tekst:
Roelof Kleis
1

Jaarlijks verdwijnen duizenden vorken, lepels en in mindere mate messen uit de kantines op de campus. De diefstal is volgens de cateraars een fors probleem.

Cormet, cateraar Forum en een aantal kleinere uitgiftepunten binnen Wageningen UR, besloot eerder dit jaar vanwege de diefstallen het bestek niet meer aan te vullen en te vervangen door plastic. Dat kwam de cateraar op forse kritiek te staan in de Kantinetest die Resource onlangs uitvoerde. Cormet heeft daarom afgelopen week weer 750 couverts metalen bestek laten aanrukken.

Maar Forum is niet de enige plek waar het bestek als sneeuw voor de zon verdwijnt. De cateraars in Orion (OSP) en de Leeuwenborch (Good Food Catering) kampen met hetzelfde probleem. De Leeuwenborch spant daarbij de kroon: hier verdwijnen jaarlijks 1250 couverts, laat woordvoerder Jeroen van Rosevelt van Good Food Catering weten.

Volgens Van Rosevelt zien studenten en/of medewerkers het meenemen van bestek niet als diefstal. ‘Ze zien het als items die je gewoon kunt meenemen. Het gaat gewoon rond in de studentenhuizen: Als je iets mist in de keuken, kun je het in de kantine aanvullen.’ De cateraars benadrukken overigens dat het niet altijd diefstal is waardoor bestek verdwijnt. Een deel van de spullen zwerft in de gebouwen rond, omdat dienbladen meegenomen worden naar de werkplek.

Zie voor het hele verhaal de nieuwste Resource die donderdag verschijnt.

Meer hierover:

Re:acties 1

• Henk

Sorry hoor, begrijp dat het vervelend is maar wat is de inkoop van 1000 stuks couvert a 50 ct per stuk nu jaarlijks op de gehele begroting van de cateraar? Verdient dit echt de aandacht in ons universiteitsblad? Het is weer bijna komkommertijd bij de redactie zo te lezen..

• Henkie

Ik vind het wel interessant eigenlijk... Wel een goede vraag!

• Buurtboy

Wel heel erg praktisch bekeken. Het blijft natuurlijk iets van een ander wat je meeneemt voor eigen gebruik...

• TTT

Dus Jij suggereert dat je het stelen van anderermans eigendom goedkeurd?