Organisation - February 26, 2014

‘Carboot Chinese’ meals banned from campus

Text:
Rob Ramaker

Radix staff have to rely on the can­teens or their lunch boxes again as Chinese restaurant Eastern Express is no longer allowed to make deliveries on campus, even after an order.

The restaurant was delivering meals to staff who put in an order by phone or online that morning. The meals would be brought to the Radix car park around midday, with a queue forming around the van every day.

However the deliveries resulted in lots of litter and unwelcome smells in the buildings, says Annet de Haas, head of Location Facilities. In addition, the restaurant is in competition with the facilities on campus. ‘We have good catering facilities that offer Asian meals, just like Eastern Express,’ says De Haas. ‘With this system, you have no litter and a guarantee of food safety.’

A spokesperson from Eastern Express says they are disappointed at the ban.

However, Wageningen UR is able to prohibit the deliveries because they take place on its own grounds. De Haas emphasizes that the rules do not just apply to Eastern Express, they also affect ice-cream vans, pizza delivery services and other suppliers.

resource_wageningenur_nl_forum_reactions_wrapper for object 43 of type wm_language nl_gx_webmanager_cms_core_implementation_languageimpl 8

 • Paula

  Zo maak je van de campus een doods gebied. Geef ruimte zeker als een bedrijf in een behoefte voorziet en een goede prestaties levert!

 • Jvds

  Typisch gevalletje vriendjes politiek... Jammer dat de WUR besluit concurrenten op deze manier de nek om te draaien.

  Dan gaan we de chinees wel ophalen !

 • Johan

  Dus Annet de Haas van Location facilities bepaalt bij welke leveranciers de medewerkers en studenten mogen bestellen?
  Een heel rare zaak...

  We leven hier toch niet in het oostblok?

  (zou Annet nu gratis lunchen?)

  • Johan

   En nu is het de chinees, maar Annet geeft aan dat ook andere leveranciers op de korrel worden genomen.

   Dat zou dus zomaar kunnen betekenen dat we straks geen gebak meer mogen bestellen bij Mekking of de vlaaienwinkel in de stad.
   Zelf ophalen mag (nog!) wel...

   Waar kunnen we de tijd declareren die het kost om bij de verboden leveranciers onze bestellingen af te halen?

 • Gerritje

  Wat een zure reacties weer. Natuurlijk kan een kantine niet concurreren met een kofferbakchinees. Of betaalt de Chinees ook huur voor zijn parkeerplek?

  • Kees

   Nee, de Chinees betaald huur voor zijn eigen pand aan de Churchillweg, en moet daardoor dus ook gewoon voldoen aan alle eisen van de nVWA.

  • Johan

   De "kofferbakchinees" leverde a een tijdje niet meer zonder dat je vantevoren besteld had.

   En niemand besteld zijn eten buiten de deur als het eten in de kantines net zo lekker en aantrekkelijk van prijs zou zijn.

 • Sancho

  Dit is echt te belachelijk voor woorden!!! De cateraar van tegenwoordig is al wel een klein stukje beter dan de vorige maar in buurt van divers en betaalbaar eten komt deze ook niet. Word je echt niet vrolijk van als je dagelijks weer op die meuk aangewezen bent. Zou me niet verbazen als er binnenkort controles bij de ingang van het campus terrein komen, zodat je de lunch niet meer bij de C1000 mag halen.
  En geuroverlast...hahaha, doe dan maar en wasknijper op je neus!

  • Jvds

   Daar begint het inderdaad aardig op te lijken.. Lunch van thuis niet meer toegestaan, u bent verplicht bij de kantine uw eten te halen.

 • Daphne

  Wat een belachelijk machtsmisbruik van de WUR. Omdat de kantine de kofferbakchinees niet kan wegconcureren wordt hij verwijdered.

  Het belachelijke aanbod van de kantine van het radix zou geen voedsel genoemd mogen worden....

 • Klaas

  Belachelijk! Feit dat de chinees zo succesvol is zegt wat over de prijs-kwaliteit van de huidige catering én het feit dat niet in elk gebouw een kantine is. En wat moeten al die managementteams dan eten als ze 's avonds nog laat vergaderen? Meermaals meegemaakt! Pizza laten bezorgen mag dan ook niet meer! Alternatief is dat zij gaan vergaderen in dure restaurants #zonde #weereenondernemeromzeepgeholpen

 • Kees

  Wat een onzin. Geuroverlast? Echt? Nu moet iedereen dus naar de rotonde lopen om de aflevering op te halen :s


Re:act