Student - 26 juli 2017

Naar Marokko voor studiepunten (fotoserie)

tekst:
Vincent Koperdraat
4

Dertig studenten en twee begeleiders van WUR zijn in juli naar Marokko geweest. De reis, waar de studenten studiepunten voor krijgen, is onderdeel van het European Exchange Programme.

© Ilse van Lier

Twintig PhDers en hun begeleiders van de Marokkaanse universiteit in Meknes (UMI) waren in mei een week in Nederland. Ze sliepen toen bij WUR-studenten. Deze maand was het zover: de WUR-studenten vertrokken voor een week naar Meknes, één van de vier koningssteden in Marokko.

Daar bezochten ze verschillende toeristische plekken. Maar er was uiteraard ook tijd ingeruimd voor educatieve activiteiten. Zo was er een joint seminar, verzorgd door enkele WUR- en UMI-studenten. Verder bezochten de studenten de School of Agriculture en leerden ze hoe olijfolie wordt gemaakt.

Ilse van Lier, één van de begeleiders, maakte de volgende fotoserie voor Resource.

Naar Marokko voor studiepunten

Re:acties 4

• kameel

Zeker, er was heel viel educatie tijdens deze week! Ik heb het zelfs gezien

• Ja, heel viel!

• fret

Was er nog spraken van enige vorm van educatie in deze week?

• Sietse Sterrenburg

jazeker. Vast onderdeel van deze (jaarlijkse) exchange is dat oa diverse studiegerelateerde bezoeken aan bedrijven en/of organisaties plaatsvinden en dat er een paper geschreven wordt binnen het domein van de studies (Management, Economie of Consumenten Studies) waarin een vergelijking gemaakt wordt tussen de situatie in Nederland en de lokatie van de ontvangende universiteit. Zie de studiegids voor meer info: https://ssc.wur.nl/Studiegids/Vak/YSS-21303