Student - 6 juni 2017

CSF pakt zetel terug van VeSte (video)

tekst:
Linda van der Nat,Vincent Koperdraat
2

De Christelijke Studenten Fractie (CSF) heeft volgend jaar weer twee zetels in de studentenraad. De plek die ze tijdens de vorige studentenraadsverkiezingen kwijtraakten aan VeSte is weer terug in CSF-handen. S&I blijft stabiel met drie zetels.

© Vincent Koperdraat

Rector magnificus Arthur Mol maakte vanmiddag tijdens de lunchpauze de uitslag bekend van de studentenraadsverkiezingen. Die liepen van 29 mei tot en met 1 juni.

Het opkomstpercentage lag dit jaar op 40,84 procent. 'Een geweldig resultaat', vond rector Mol. Met dergelijke cijfers bewijst de raad haar legitimiteit, vindt hij.

Nopjes
Er zijn geen grote verschuivingen in de zetelverdeling. VeSte geeft de zetel die zij vorig jaar van CSF afsnoepte, weer terug. S&I (Sustainability & Internationalisation) blijft op drie zetels staan. Joanne Rink, nummer twee op de lijst van CSF, is in haar nopjes met haar uitverkiezing. 'Ik kan het nog niet helemaal geloven', reageert ze.

Re:acties 2

• L.

Breek het Establisment!

• Sjaak

Gerechtigheid!

• buurman&buurman

Of zoals ze in sommige landen zeggen: Allāhu akbar!

• Sjaak

Haha. Niet grappig.

Re:acties 1

• Correct

This is not correct. CSF will have one additional seat, bringing the total up to two seats next year.