Organisatie - 18 mei 2017

Kritiek op beeldkrant entree campus

tekst:
Roelof Kleis
2

De beeldkrant bij de ingang van de campus leidt af en is daardoor verkeersonveilig. Dat betogen twee medewerkers van Bodemfysica en landbeheer.

(Foto: Roelof Kleis)
De twee hebben een klacht daarover ingediend bij Corporate Communications & Marketing. De beeldkrant werd zo’n twee maanden terug bij Atlas geplaatst op de hoek van de Droevendaalsesteeg met Bronland. Maar dat is volgens Harm Gooren en Arjan Breugem van Bodemfysica en landbeheer een totaal verkeerde plek. ‘Dit beeldscherm geeft ontzetten veel prikkels bij het toch al drukke kruispunt. Als verkeersdeelnemer heb je je handen al vol aan het verkeer: een beeldscherm erbij maakt dit bepaald niet makkelijker’, schrijven ze in hun klacht.

Functie
‘Ik fiets daar elke dag langs en het is altijd goed opletten op het verkeer dat linksaf slaat naar Friesland Campina. Het scherm leidt absoluut af’, licht Harm Gooren de klacht toe. ‘Van alle kanten komen auto’s, iedereen heeft haast en bezoekers zijn niet goed bekend ter plekke.’ Daar komt volgens hem bij dat de informatie op het scherm weinig ter zake doet. ‘Ik vraag me af de functie is en voor wie dit is bedoeld. Wat ik zo voorbij zie komen de afgelopen weken is zelden de moeite waard.’

Harm Gooren

Het beelscherm is een initiatief van de voormalige campuswerkgroep Hospitality & Communicatie. Volgens woordvoerder Pauline Greuell is er uitvoerig stilgestaan bij de juiste plek voor het beeldscherm. ’Het scherm is primair bedoeld om bezoekers bij evenementen te informeren. Daarom staat het ook op die plek, waar je linksaf kunt of rechtdoor. Daarnaast is het bedoeld voor medewerkers en studenten. Er komen hier veel mensen langs.’ Volgens
Greuell is dit de eerste klacht die binnenkomt over het scherm.

Spiegelbeeld
‘Als het voor gasten is bedoeld, zet dat bord dan verder van de rotonde af’, vindt Gooren. ‘Er is nu te weinig ruimte tussen het bord en de rotonde om de informatie te lezen. En stilstaan is geen optie op die drukke plek. En wat medewerkers betreft: die vinden hun informatie wel op intranet.’ Gooren heeft overigens nog een andere optie in petto. ‘Misschien kunnen ze de info na vier uur in spiegelbeeld erop zetten. Dan kun je in de file op je dooie gemak via je achteruitkijkspiegel lezen.’

Voorzover bekend hebben zich nog geen ongelukken voorgedaan door het beeldscherm. Er is volgens Greuell dan ook geen aanleiding om verplaatsing te bespreken.

Re:acties 2

• Ries

waar maakt men zich druk om, typisch gebreide sokken politiek.

• De Norse Student

Mee eens! Als student zie ik dit bord als een dikke middelvinger naar zowel het duurzaamheidsbeleid dat de WUR wil voeren(iedere kWh die dit ding verbruikt is er 1 teveel) én naar de belangrijkste verkeersstroom van en naar de campus: de fietsers. Als je dan toch zo'n scherm neer wil zetten op de campus, zet het dan bij de sneue snackstrip (voorheen bekend als campus plaza) waar het merendeel van de campus-bezoekers vandaan komt. Bovendien is dit waar ook het merendeel van de "onderwijsklanten" en duurzaam ingestelde medewerkers vandaan komt. Het scherm keert ze de rug toe.
    Maar bovenal: Dit hadden mooie euro's voor onderzoek en/of onderwijs kunnen zijn! En die hebben we hard nodig ook. Beste Greuell, beschouw dit als de 2e klacht die binnenkomt.

• Reële rover

Je hebt toch wel duurzame azijn gedronken he?

• fret

De azijn blijkt zeker duurzaam zuur te zijn. Maar ik kan niet ontkennen dat het scherm totaal niets toevoegd. Ik heb het verscheidende keren geprobeerd te lezen komende vanaf de rotonde. Niet te doen.
      Verder lijkt mij een schreewerige lichtkrant niet echt een ideal uithangbord voor een groene universiteit.

’Het scherm is primair bedoeld om bezoekers bij evenementen te informeren....' wordt het campus terrein nu toch langzaam omgebouwt tot festival terrein??