Organisatie - 7 april 2017

Coördinatoren beste vakken in het zonnetje gezet

tekst:
Linda van der Nat
2

Uit handen van rector magnificus Arthur Mol kregen de vakcoördinatoren van de dertig best beoordeelde vakken de Onderwijsprijs. De 31 course coordinators kregen van studenten de hoogste waarderingen voor de inhoud en vormgeving van hun vakken.

Foto: Sven Menschel

Net als vorig jaar waren er in vier categorieën prijzen te verdienen: de inleidende vakken, de meer verdiepende vakken, de speciale vakken, zoals capita selecta, en de grote vakken met meer dan vierhonderd studenten.

In de laatste categorie was het vak Academic Consultancy Training van Tjeerd-Jan Stomph een verrassende winnaar. Het vak, dat dit jaar door 743 studenten wordt gevolgd, krijgt doorgaans veel kritiek te verduren van studenten. Het is een complex, veeleisend en ingewikkeld vak, aldus Mol. ‘Dat het vak zulke goede beoordelingen krijgt van studenten is niet alleen te danken aan het team van docenten en deskundigen, maar ook aan de betrokkenheid van Stomph om er gedurende het jaar een succes van te maken.’

Het beste inleidende vak was het vak ‘Forest Resources and Susatinable Management Systems’ van Ute Sass-Klaassen, een docent die ook regelmatig genomineerd is voor de Teacher of the Year Award. Studenten waarderen de kennis over hout in al zijn facetten: hoe bomen groeien, hoe een bos ontstaat en wordt onderhouden en het gebruik van hout. Er was ook prijs voor André van Lammeren, voor zijn vak ‘Reproduction of Plants’. Van Lammeren, officieel sinds vorig jaar met pensioen, geeft nog wel steeds practica.

Winnaar in de categorie beste verdiepende vak was ‘Food Quality Management Research Principles II’, gecoördineerd door Pieternel Luning, dat voor het eerst in de prijzen viel. Het beste speciale vak was Intuitive Intelligence van Marjan Wink.

De Onderwijsprijzen werden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Alle prijswinnaars kregen een beeldje van een zaailing en 1000 euro, te besteden aan het onderwijs. De allerbesten kregen een iets groter beeldje dan de rest.

Hier de lijst met alle dertig prijswinnaars:

Re:acties 2

• Webredactie

Bedankt voor de suggestie. Goed punt! De lijst is toegevoegd.

• Verbaasde student

Dank voor de snelle toevoeging!

• Verbaasde student

Waarom wordt bij dit soort artikelen door Resource nooit een compleet lijstje geplaatst? Meestal gebeurt dit ook niet bij artikelen over bijvoorbeeld vermeldingen in de Keuzegids.